web stranica koja se bori za pravo na oca !

 

 

"Ne činite nikad ništa što se protivi vašoj savjesti, pa čak ako to od vas i država traži."

 

Ako se ikada zateknete u nesrećnoj situaciji gdje je vaš brak pri svršetku, ne prihvatajte konvencionalnu mudrost. Ne prihvatajte da je "normalno" viđati sopstvenu djecu svakih petnaest dana, ili ko zna kad. To nije normalno. Pogrešno je koliko i vjerovati kako je zemlja ravna.

Djeca će zauvijek pamtiti što si bio tu, da ih uzmeš iz vrtića, poslije škole, pomoć oko domaćeg zadatka.  Njihovi strahovi prilikom ljekarskog pregleda će biti mnogo manji ako sjede u tvom krilu. Nikada neće zaboraviti kako si ih uzeo za ruku i odveo na igralište, utakmicu, plažu. Stvori naviku da kupaš svoju djecu, čitaš im knjigu, da zajedno odgledate film ili da se igraš s njima (mojoj ćerki je bilo zadovoljstvo da bude Mogli, a ja Balu ). Pokaži im da ti možeš i da si voljan biti tu i pomoći im  da odrastu u srećne ljude.

 

Prijedlog:

Porodični zakon koristite za razvod i ostale stvari, a za sve ove probleme poslije razvoda i viđanja djece idite direktno na Zakon o nasilju u porodici, koji govori o fizičkom, psihičkom i materijalnom nasilju. U ovim slučajevima postoje sva tri nasilja i mogu se dokazati, a psihičkog najviše sa najvećim posledicama, a koje se isto lako mogu dokazati. Do zabrane viđanja i štetnog uticaja na psihu i razvoj djeteta, do prisilnog otuđivanja i prisilne asimilacije u novu porodicu (ako majka ima nekoga drugog). Postupci dugo traju, niko NE odgovara za učinjene štete, ni učesnik majka, ni saučesnik Centar i Sud. Po Krivičnom zakonu i takvoj parnici koja bi trebala biti ozbiljnija, odgovarale bi obje strane.

Takođe, omasovite se. Većina do vas očeva ima nadam se žive roditelje. I oni po novom Porodicnom zakonu imaju pravo viđati svoje unuke. Neka i oni traže svoja prava uporedo sa očevima. Pa kada budu zatrpani Centri sa više zahtjeva, a za viđanje je nadležan Sud, pa i oni, nešto se mora pozitivnije desiti. Nema niko pravo raditi na otuđivanju djece NE samo od očeva nego i od ostalih krvnih srodnika.

 

 

 UČINIMO NEŠTO

zvaće se i ovo lani !

_________________________________________________________

 


 

 

 

 

 
 

BiH: www.otac.ba
Hrvatska: www.otac-hr.com
Entire Balkans:
Father's Pride

Slovenija: drustvo-ostrzek.si

I

 
 

blogovi:

blog.vecernji.hr

rainman.bloger.hr

morgiana.blogger.ba

katanatati.blogspot.com

zodax.bloger.hr

renomateo.blog.hr

I

 

 

 

 

 

 

Šta će meni moja dica reć - play

 

 

 

 

 

Vrh strane   

copyright  otac 2007 / sva prava zadržana