web stranica koja se bori za pravo na oca !

 

 

"Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta."

 

 

Vlada postoji da služi ljudima a ne obrnuto. Mi biramo službenike za jednostavne ciljeve: da se brinu o tome kako voditi zemlju u naše ime. Mi plaćamo poreze da bi se isplatile njihove plate da bi oni zauzvrat vodili zemlju za nas. Sudija, socijalni radnik, policijac. Oni nisu autoriteti kojih se treba bojati nego civilni službenici, uposlenici vlade koji su uposleni da obavljaju određeni posao. Kada ne uspiju u tome, građani treba da preuzmu kontrolu. Organizirajući građanske akcije i medijske senzacije možemo ih natjerati da rade svoj posao. Aktivizam uspijeva.

 

 

 

 

 

Centri za socijalni rad su odgovorni dati prijedlog za starateljstvo kad je u pitanju razvod. Sud može ali ne mora ispoštovati ovaj prijedlog (obično ispoštuju jer je to manje posla za njih). Sud donosi odluku o starateljstvu.

Korak 1.
U toku posredovanja socijalni radnici očevima obećavaju kako će biti profesionalni i kako imaju najbolji interes djeteta na umu. Onda svoj prijedlog napišu prema zahtjevima i prohtjevima majke. Kad napišu preporuku gdje starateljstvo daju majci onda slomljenog oca ubijede kako ta preporuka nije definitivna i da treba čekati odluku suda. Sud samo potvrdi odluku centra. Ovako svojim udruženim radom otimaju djecu od očeva.

Korak 2.
Kad se otac vrati u centar da se žali oni mu kažu kako više oni nijesu nadležni nego sud. Na sudu kažu kako su odluku donijeli prema stručnom mišljenju socijalnih radnika (a oni su svoje "stručno mišljenje" napisali prema zahtjevima majke!). Jedino što je ocu ostalo je da piše tužbe i žalbe koje onda godinama stoje u nečijoj fioci, i da trči između policije, (uglavnom zbog lažnih prijava ili osporenog kontakta sa djecom), centra i suda dok oni prebacuju nadležnost između sebe. Ovako svojim udruženim neradom otimaju djecu od očeva.

Naravno, sve u najboljem interesu djeteta i prema prohtjevima majke (i njenim potrebama za osvetu).

Centri su izgleda samo postavljeni kao posrednici između majke i suda da ne bi bilo previše očigledno da majke kontrolišu djecu i porodicu jer bi to loše izgledalo za jedno demokratsko društvo koje poštuje ravnopravnost polova.

Njihova uloga je višestruka a može biti aktivna i pasivna. Aktivno rade prema prohtjevima majke i pišu prijedloge za starateljstvo u njenu korist. Aktivno to kriju pod sloganom "u najboljem interesu djeteta". Pasivni su kad otac traži kontakt sa djecom. Pasivni su i nemaju dovoljni finansijskih sredstava ni osoblja kad trebaju aktivno da razbijaju predrasude o očevima ili kad majke osporavaju svaki kontakt oca sa djecom.

Majka je majka, jedna i jedina. Dokazano, potvrđeno i podržano od strane Centara za socijalni rad.
 

 
 

Kada djeca ostanu bez jednog roditelja, Božjom voljom, to je tragedija i to niko ne može da ospori. Kada ta ista djeca budu odvojena od jednog roditelja voljom Centar za socijalni rad, to je najbolji interes djece.

I

 

UČINIMO NEŠTO

zvaće se i ovo lani !

_________________________________________________________

 


 

 

 

 

 
 

BiH: www.otac.ba
Hrvatska: www.otac-hr.com
Entire Balkans:
Father's Pride

Slovenija: drustvo-ostrzek.si

I

 
 

blogovi:

blog.vecernji.hr

rainman.bloger.hr

morgiana.blogger.ba

katanatati.blogspot.com

zodax.bloger.hr

renomateo.blog.hr

I

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šta će meni moja dica reć - play

 

 

 

 

 

 


Ujed se ne liječi ubijanjem psa.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrh strane   

copyright  otac 2007 / sva prava zadržana